Сублімовані фрукти та ягоди часто використовуються при приготуванні кондитерських виробів. Їх отримують за допомогою сублімаційного сушіння, коли сировину заморожують, а потім поміщають її у вакуум низької температури, у якому кристали льоду сублімуються у водяну пару, але при цьому структура оригінального продукту не змінюється. В результаті процесу сублімації фрукти і ягоди можуть залишатися цілими, або їх можуть подрібнювати у зерна або до консистенції порошку. Звичайно, у процесі сублімації плоди втрачають вагу, але при цьому вміст вітамінів, антиоксидантів, мінеральних речовин у них зберігається на 95%.
Сфера застосування сублімованих фруктів і ягід дуже широка:
- їх можна використовувати для декору цукерок ручної роботи, шоколаду, тортів та інших кондитерських десертів;
- їх можна додавати до тіста, кремів, ганашів;
- можна використовувати як начинку для цукерок, корисних батончиків або під час приготування домашньої граноли;
- можна додавати до каші, чаю, коктейлю тощо.
Виробники радять зберігати сублімовані продукти у герметично закритому пакуванні, у сухих, чистих та добре провітрюваних приміщеннях, при температурі не більше 18°C та відносній вологості повітря не більше 70°С, так, щоб туди не потрапляли прямі сонячні промені.
Купити Малину сублімовану порошок, 50 гр можна в інтернет-магазині Kondishop за вигідною ціною.
Склад: малина сублімована