Робота з випічкою - справа тонка. Безліч нюансів впливають на підсумковий смак десерту, як в кращий, так і в гірший бік. Так, для приготування французьких тістечок макаронс використовується виключно горіхове, в основному мигдальне борошно. Воно дає тісту необхідну кількість вологи, в результаті чого воно виходить ніжним, вологим, повітряним всередині, і хрустким зовні. Мелений мигдаль також використовують при випічці деяких бісквітів, печива, начинок, а ще він виступає в ролі згущувача при приготуванні соусів і крем-супів.
Який би ідеальною вам не здавалася мигдальне борошно калорійність її досить висока, так що слід враховувати це якщо вважаєте за краще легкі десерти. Мигдальний горіх містить рослинні жири і легкозасвоюваний білок, необхідний людському організму, і не містить глютену, що дає можливість кондитерам замінювати ним пшеничне борошно в деяких рецептах.
Как робиться мигдальне борошно
Борошно мигдальне готується з добірного мигдалю в кілька етапів:
- Сирий мигдаль заливається крутим окропом. Саме окропом, а не просто гарячою водою.
- Через 5 хвилин горіхи очищають від шкіри.
- Очищений мигдаль висушують. Як правило, його або сушать в печі, або дають горіхові висохнути при природних умовах. Перший спосіб швидше, але іноді мигдаль перетримують і тоді мука має відчутний горілий присмак.
- Висушені горіхи подрібнюють невеликими порціями. Молоти мигдаль потрібно швидко, на кожну порцію не більше 30-40 секунд. Інакше з горіхів почне виділятися жир і вийде горіхова паста. На ринку продається мигдальне борошно декількох ступенів помолу. Для випічки макаронс краще підійде дрібний помол.
Зробити борошно з мигдалю можна і в домашніх умовах. Головне - не спалити горіхи при сушінні і подрібнювати маленькими порціями в кавомолці або блендері. Через 30 секунд діставайте порцію подрібнених горіхів і просіюйте через сито. Великі частини повертайте назад в кавомолку і додавайте нову порцію горіхів.
Скільки коштує мигдальна борошно в Україні? Якісне борошно не може коштувати дешевше мигдалю, рівного їй за вагою. Якщо це так - значить, виробник розбавив продукт дешевою сировиною (наприклад, арахісовим борошном).
Купити мигдальне борошно в інтернет магазині “Kondishop”
На нашому сайті продається мигдальне борошно ціна якого демократична і відповідає її високій якості. Перевірені виробники та якісна сировина для ваших десертів. Товар розфасований в упаковки різної ваги. Купити його дуже просто: додайте необхідний продукт в кошик, вкажіть його кількість, свої дані і спосіб доставки. Якщо в процесі оформлення у вас виникли труднощі - зверніться за допомогою до нашого менеджера. Він також зможе розповісти вам більше про товар і уточнить його наявність на складі магазину.
Київ, Львів, Дніпро, Вінниця, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Житомир, Луцьк, Кропивницький, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Чернівці, Чернігів, Черкаси, Херсон, Харьків, Тернопіль, Суми, Мукачево, Ковель, Ужгород, Хмельницький та інші міста України