Блог для кондитерів

Як темперувати шоколад і який краще вибрати

Напевно багато хто з вас чув словосполучення “темперування шоколаду”, проте далеко не всі знають, що являє собою даний процес. Особливо важливо розібратися в цьому питанні шоколаттям-початківцям, охочим досягти успіхів у кар'єрі.

Детальніше

Як швидко та красиво прикрасити торт у домашніх умовах

Навіть найсмачніший десерт без оригінальної прикраси принесе менше задоволення чи то грандіозне сімейне свято чи вечірнє чаювання з друзями. Дізнайтеся, як прикрасити торт простим способом, щоб здивувати рідних та близьких не лише своїми кулінарними здібностями, а й фантазією.

Детальніше

Пергамент та папір для випікання. В чому різниця?

Якщо ви бажаєте готувати корисні страви для всієї родини, вам не обійтися без якісного пергаментного паперу. Завдяки їй ви зможете відмовитися від використання олії та їжа стане менш калорійною. Також потрібно знати, чим можна замінити пергамент, якщо його раптово не було під рукою. Важливо робити вибір з розумом, щоб замість смачного та корисного частування у вас не вийшла справжня отрута.

Детальніше

Як обрати мастику для торта?
Щоб торт став справжнім твором кулінарного мистецтва, замало зробити його просто смачним. Величезне значення має і те, як він оздоблений. Існує безліч технік дизайну тортів, і однією з найефектніших є оформлення мастикою. Ця пластична маса може набути будь-якої форми, тому ідеально підходить для використання кондитерами.

Детальніше

Як приклеїти вафельну картинку на торт

Ви хочете приготувати не лише смачний, але й гарний кондитерський виріб? Тоді потрібно знати, як приклеїти вафельну картинку на торт. З таким завданням Ви впораєтеся з першого разу. У статті ми про все докладно розповімо та дамо цінні рекомендації.

Детальніше

Як використовувати розсувне кільце для випічки

Щоб створити гарний торт, потрібен спеціальний кондитерський інвентар – розсувне кільце для випікання. Цей інструмент можуть використовувати як домогосподарки, так і професійні кондитери, адже користуватися ним легко та зручно. Бісквіт у розсувній формі зберігає необхідну висоту, легко витягується.

Детальніше

Як працювати з мастикою?

Цукрова мастика для торта досить поширена в кондитерському світі, оскільки цей матеріал має справді унікальні можливості. Її використовують як покриття рівномірним кольоровим шаром на поверхні тортів, тістечок, пирогів, забезпечуючи естетичну привабливість готової випічки. Але найголовніше – структура мастики, схожа на пластилін, дає можливість робити прикраси у вигляді різних фігурок, рюшів, квіткових композицій та багато іншого. Цікаво, що займатися ліпленням фігурок можуть навіть діти - і, як правило, їм такий процес дуже подобається. Дорослі можуть не перейматися з приводу безпеки кондитерського матеріалу, оскільки він не містить жодних шкідливих речовин.

Детальніше

Як вибрати форму для випічки, деко?

Форма для випікання має велике значення у кондитерській сфері. Причому абсолютно неважливо, працюєте ви професійно, щодня виготовляючи велику кількість смачної продукції, або займаєтеся приготуванням випічки тільки для себе та своїх близьких. Адже у будь-якого випадку правильна форма – це запорука якості готового продукту, відсутність пригоряння та збереження всіх смакових якостей.

Детальніше

Як випікати в силіконовій формі

Силіконові форми для випікання вже не перший рік в активному ходу у любителів домашньої випічки та професійних кондитерів. Різноманітність розмірів, зручність використання і багатофункціональність зробили цей вид кухонного начиння особливо затребуваним. 

Детальніше

Топ 10 смачних десертів

Скільки країн потрібно відвідати, щоб скласти свій особистий список найсмачніших в світі солодощів? Анітрохи, бо ми допоможемо в цьому! Варто тільки прочитати цю статтю, і топ десертів готовий. Багато назв виявляться добре знайомими. А якщо в списку знайдеться щось невідоме, радимо спробувати — нові грані насолоди вже чекають вас!

Детальніше

Як стати кондитером

Кондитерська мистецтво — настільки творча та приваблива професія, що питанням, як стати кондитером, цікавиться досить багато людей — і чоловіки, і жінки.

Тим більше, все здається досить просто при наявності у людини певних здібностей. Щоб створювати смачні й привабливі торти, тістечка і десерти, потрібно знати різноманітні рецепти, володіти якимось набором кондитерського обладнання та ін.

Детальніше

Як користуватися кондитерським мішком

Це відома істина - хочете створювати неповторні десерти, прикрасьте їх унікальним декором з крему. Зробити це легко і просто допоможе спеціальний інструмент - одноразові і силіконові багаторазові кондитерські мішки. Щоб досягти яскравого ефекту, потрібно знати, як користуватися кондитерським мішком, і мати достатній арсенал насадок. Тоді результат виправдає найсміливіші очікування.

Детальніше

Як користуватися кондитерським шприцем

Украшение тортов и пирожных кремом — финальный штрих, который придаст вашим изделиям особенно эстетичный и привлекательный вид. Добиться отличного результата практически невозможно без использования специализированных инструментов. Практичным решением в этом плане станет кондитерский шприц — приспособление, напоминающее обычный медицинский шприц в большем масштабе. Освоить все тонкости, как пользоваться кондитерским шприцом, не сложно. Главное — подобрать правильный инструмент и крем для украшения и систематически практиковаться в украшении десертов.

Детальніше

Як приготувати і використовувати марципан

Описувати, що таке марципан, справа невдячна, оскільки його специфічний, і в той же час дуже ніжний смак, пружну текстуру, тонкий аромат мигдалю нереально передати за допомогою слів! Кожен ласун зобов'язаний спробувати ці ласощі, а кожен кондитер - використовувати його в своїх виробах. Розповідаємо, з чого ж роблять цю дивовижну насолоду, де застосовують і як готують.

Детальніше

Як зробити велюр на торті

У той час як мастичне і кремове покриття десертів міцно влаштувалося в категорії класичних видів декорування, шоколадний велюр - це все ще новинка, що вабить своєю неординарністю, вишуканим і багатим виглядом. Багато кондитери поки нерішуче поглядають на даний декор, адже здається, що створити настільки витончене і незвичайне прикраса може тільки справжній професіонал. Насправді зробити шоколадне велюровое покриття може практично кожен, навіть з першого разу! Головне, знати правильну рецептуру і обзавестися спеціальними інструментами.

Детальніше

Як користуватися кондитерським аерографом

Кондитерський аерограф - незамінний інструмент для фарбування тортів, тістечок та інших кондитерських виробів. Придбати його варто всім професійним кондитерам, та й новачкам він не завадить. Освоїти техніку, як користуватися аерографом для тортів, можна самостійно за короткий час.

Детальніше

Ізомальт - що це і як ним користуватися

Ізомальт - харчова добавка на основі сахарози, яку повсюдно використовують в якості низькокалорійного цукрозамінника. Смак ізомальту повністю ідентичний цукру, а при нагріванні він відмінно плавиться і залишається прозорим. Остання властивість оцінили кондитери і стали створювати з даної харчової добавки незвичайні прикраси - прозорі, як скло, льодяники, «крижані» мережива і фігури, вітражні квіти і багато іншого.


Детальніше

Як користуватися силіконовим килимком для випічки

Чи використовувати вироби з силікону для випічки? Це питання цікавить сучасних господинь, розриваються між сумнівами в безпеці і безумовним зручністю цих пристосувань. І тільки на другому місці стоїть питання: чи потрібно змащувати силіконові форми?

Детальніше

Десерти на солодкий стіл

Чим більше свято, тим багатше й різноманітніше повинен бути солодкий стіл. Обов’язковий в більшості випадків торт супроводжується цілою низкою більш легких (у всіх сенсах) десертах. Як вибрати ідеальний супровід головної страви?

Детальніше

Як зробити збиті вершки вдома

У професійних кондитерів виходять дуже смачні  та ніжні збиті вершки. Потрібно наповнити тістечко або створити інший десерт? Майстер бере відповідні продукти, використовує правильну технологію, керується багатим досвідом — і шантильє готове!

Детальніше

Десерти з заварного тіста

Яскравим представником французької кулінарії є Профітроль — це витончена випічка з внутрішньою порожниною, в яку може закладатися солодка та несолодка начинка. За правилами французької кухні солодкі профітролі подаються до молочного супу або є самостійним десертом. Вироби з м'ясною та грибною начинкою — до бульйону. Говорячи про профитролі в кондитерському контексті, матимемо їх на увазі як самостійні десерти.

Детальніше

Пектин — що це, і як його використовувати

Його використовують як загущувач і стабілізатор. Але не кожна домогосподарка знає, що таке пектин, і як його можна застосовувати на своїй кухні. Тим часом, це дуже корисний продукт. Він стає незамінним помічником при приготуванні багатьох продуктів.

Детальніше

Чи шкідливі харчові барвники

Сучасні виробники кондитерських виробів вже давно знайшли, чим можна замінити харчовий барвник для своєї продукції. Синтетичні добавки для зміни кольору або аромату стали невід'ємною частиною різних кулінарних страв, включаючи різноманітні напої, м'ясні та рибні продукти. З їх допомогою можна надати товару привабливий зовнішній вигляд. Причому, набагато простіше і дешевше, ніж при використанні натуральних інгредієнтів. Користі від них не спостерігається, а от шкода харчових барвників з синтетичних речовин у багатьох випадках доведено. Хоча це не зупиняє виробників, які отримують безсумнівну вигоду від їх застосування.

Детальніше

Як готувати багатоярусні торти

Хочете приготувати багатоярусний або двох'ярусний торт своїми руками для значущої події? Обов'язково ознайомтеся з цією статтею. Так ви уникнете прикрих помилок і подаруєте яскраві, незабутні емоції всім учасникам свята. Правильно зібраний "багатоповерховий" десерт стане особливою родзинкою події.

Детальніше

Красиві десерти на продаж

Якщо ви створюєте неймовірно смачні і красиві десерти, ваші таланти повинні бути оцінені по достоїнству. Розширте коло поціновувачів своєї творчості та запропонуйте їх чималій кількості любителів різноманітних ласощів. Безліч сучасних городян вважають за краще саме домашню випічку, не особливо довіряючи магазинним виробам. І це правильно. Такі солодощі купують для сімейних свят, корпоративів, в якості подарунка. Ви можете перетворити своє захоплення в прибутковий бізнес. А для цього варто дізнатися, які десерти готувати найвигідніше. Про них і піде мова нижче.

Детальніше

Чи шкідливий харчовий силікон

Скажемо відразу - абсолютна шкода силіконових форм для випічки не доведена. Але це не означає, що варто не роздумуючи купувати ці вироби і використовувати їх по повній програмі. Спори про це не вщухають вже тривалий час, і реклама запевняє, що готувати в таких ємностях так само безпечно, як і в старовинному екологічно чистому посуді. У цій статті ми спробуємо розібратися, чи так це.

Детальніше

Що таке макаруни — рецепт і історія десерту

Різнокольорові круглі печеньки з дивно ніжним смаком користуються величезною популярністю в усьому світі. Якщо хочете порадувати гостей такими тістечками власного приготування, вам варто дізнатися, як приготувати макаруни в домашніх умовах, і які продукти для цього знадобляться. Ці вироби відрізняються повітряної консистенцією, яка досягається завдяки незвичайній структурі тесту. Для цієї мети можуть використовуватися різні способи. Тому і рецептура приготування досить різноманітна. А способів створення композицій з цих виробів ще більше.

Детальніше

Що потрібно для роботи з кремом

Ну, хіба не диво ці сучасні торти і тістечка, прикрашені немов справжні витвори мистецтва? Раніше такою прикрасою могли похвалитися лише кондитерські вироби, зроблені професіоналами. Сьогодні все, що необхідно для цього, є для кожної кухонної господині. Звичайно, щоб правильно прикрасити свій твір, потрібно знати, як користуватися кондитерським мішком - головним інструментом для прикраси. Оформлений з його допомогою торт дарує естетичну насолоду. Оригінальний декор привертає увагу, виділяє серед однотипних виробів і викликає бажання спробувати.

Детальніше

Що таке шоколадні дропси

Якщо ви хоча б раз пробували класичне американське печиво або маффіни з шматочками шоколаду, то напевно задавалися питанням - як вони залишилися твердими після випічки? Вся справа в тому, що кондитери використовують для таких десертів термостабільні осколки. Що таке дропси термостабільні - це шматочки шоколаду з пониженим вмістом какао масла, за рахунок чого вони не тануть під впливом високих температур. Термостабільні дропси легко витримують високі температури при випічці і зберігають свою форму і текстуру.

Детальніше

Як пекти кекси в паперових формах

есерти в індивідуальній упаковці - це зручно, практично і гігієнічно! Рецепт кексів в паперових формочках нічим не відрізняється від аналогічного в класичних металевих або силіконових. Сьогодні все більше кондитерів віддають переваги саме одноразовим формах і на те є цілий ряд причин.

Детальніше

Як вибрати кулінарний мішок

Для роботи професійного кондитера потрібен пристойний арсенал інструментів і обладнання. Новачкові ж досить мати базовий набір, який, крім стандартних форм для випічки, обов'язково включає кулінарний мішок - одноразовий або багаторазовий. З його допомогою можна викласти рівномірний шар крему між коржів, прикрасити торт візерунками і кольорами з крему, відсадити шапочки на капкейк, начинити еклери і профітролі. У більшості випадків вам будуть потрібні спеціальні насадки на кондитерські мішки , їх ви можете придбати в нашому інтернет-магазині.

Детальніше

Барвники Americolor - як правильно користуватися

Барвник Амеріколор - один з найпопулярніших на ринку. Цьому виробнику довіряють кулінари зі світовим ім'ям і прості домогосподарки, які люблять час від часу радувати близьких смачними десертами з яскравими квітами.

В нашій статті ви дізнаєтеся, наскільки небезпечні синтетичні пігменти, як розводити харчовий барвник Амеріколор і чи варто використовувати їх після закінчення терміну придатності.

Детальніше

Що потрібно знати кондитеру початківцю

Стаття, що містить поради початківцям кондитерам - це необхідна підмога в освоєнні азів кондитерського мистецтва. На початку шляху навіть видатних майстрів трапляється плутанина. Адже потрібно було вирішити стільки завдань, пов'язаних з вибором інгредієнтів, посуду та інструментів - що вибрати, щоб отримати найвигідніший результат? І вже потім вирішувалося найголовніше питання: як готувати?

Детальніше

Чим змащувати випічку

Кожен кулінар знає, що страва оцінюється людиною спочатку по зовнішнім виглядом і запахом, і тільки потім за смаком. Так, ми починаємо їсти саме очима. Це не образний вислів. При вигляді їжі в нашому організмі починаються якісь процеси - підготовка до прийняття їжі. Уявлення про неї формується до того, як ми починаємо пробувати. Це, до речі, важливий факт, що впливає на наш вибір. Ми завжди віддамо перевагу більш "смачно" виглядає виріб, залишивши без уваги випічку з непоказним зовнішнім виглядом. Знаючи про це, кожна господиня прагне надати своїй здоби та іншої випічки апетитний зовнішній вигляд. Зарум'янений і надзвичайно привабливий. Його забезпечує рум'яна кірочка на випічці. Саме вона створює цей вау-ефект, коли при вигляді борошняних виробів у людини прокидається апетит і виділяється слина. Природно, кожна господиня хоче знати, чим змастити випічку, щоб користувалася величезним попитом і викликала заздрість у інших кулінарів. Якщо хочете, щоб і ваші вироби були красивими, як на картинці, читайте цю статтю повністю. Розкриваємо секрети найефективніших рецептів.

Детальніше

Чи шкідливі ароматизатори

При вивченні складу продукту ми часто бачимо, що в ньому присутні особливі компоненти, що відповідають за аромат і смак. Що значить ароматизатор, ідентичний натуральному, які ще види подібних добавок зустрічаються, наносять вони шкоди людському організму - про все це розповість наша стаття.

Детальніше

Користь і шкода какао

Випити чашку ароматного напою з какао-бобів з молоком і солодкої випічкою - здавалося б, що може бути краще? Однак деякі з вас напевно ставили собі питання: як взаємопов'язані між собою вживання какао і тиск, якими корисними і шкідливими властивостями володіє таке питво, як його правильно приготувати. Постараємося відповісти на них в нашій статті.

Детальніше

Як користуватися формами для випічки

Чи можливо швидко приготувати смачну страву в духовці, використавши мінімум посуду? Звичайно, якщо скористатися спеціальною формочкою для випічки, вибрати перевірений рецепт і кращі інгредієнти. І тоді ви в будь-який час зможете створювати справжні кулінарні шедеври, якими будете дивувати своїх гостей. Як підібрати і чим відмити силіконову форму, які види посуду для духових шаф існують - читайте в нашій статті!

Детальніше

Користь масла какао

Основа шоколаду - це витримка з какао, масло, користь якого досить відчутна при регулярному споживанні. Для його отримання використовують натуральне какао терте . Це натуральний засіб для вашого оздоровлення здатне багато змінити в кращу сторону.

Детальніше

Як прикрасити торт

Тортик без прикраси - це як свято без торта. Начебто все на місці, але недостатньо святково. Не дарма цьому приділяють найпильнішу увагу професійні кондитери. Кращі з них є майстрами оформлення.

Ми розповімо, як прикрасити торт власноруч. І не гірше, ніж у профі. Читаємо, з натхненням, пробуємо.

Детальніше

Як вибрати натуральний шоколад

Чи знаєте ви з чого роблять шоколад? Правильний десерт повинен складатися з какао масла, тертого какао і цукру, допускатеся додавання сухого молока і ванілі. Якщо ви бачите в складі інші інгредієнти, то, найімовірніше, перед вами кондитерська плитка.

Щоб ваші десерти мали виражений шоколадний смак і потрібну консистенцію, вибирайте правильну сировину. Використовуючи якісний кондитерський шоколад ви завжди будете впевнені в результаті.

Сьогодні розповімо, як з'явилися ці ласощі, що має входити до складу справжнього шоколаду і якими методами можна визначити його натуральність.

Детальніше

Як і для чого використовують кандурин

Кандурин це органічний барвник, здатний надавати десертам ефектний перламутровий блиск. Якщо ви тільки почали вивчати питання що таке кандурин, то здивуєтеся, дізнавшись, як і з чого його роблять. В основі барвника слюда — натуральний силікат, який вже давно активно використовується в різних сферах життя людини, в тому числі, і в харчовій промисловості. Кандурин абсолютно безпечний для вживання в їжу, звісно, в розумній кількості. Можна зустріти кілька відтінків цього барвника, найпопулярніші — золотий, сріблястий, бронзовий.

На відміну від інших барвників, кандурин не викликає алергічних реакцій, тому десерти, в складі яких є харчової блиск, можна вживати як дорослим, так і дітям. Він не вицвітає під впливом високих температур, прекрасно поєднується з будь-якими продуктами, в тому числі, і іншими харчовими барвниками. Для фарбування або покриття потрібно зовсім небагато кандурину, сам він зберігається дуже довго, при дотриманні правильних умов.

У нашій статті ви дізнаєтеся як використувати кандурин і які страви ви можете прикрасити з його допомогою.

Детальніше

Що таке марципан

Що таке марципан — це популярний десерт, що складається з суміші мигдалю, розтертого в порошок, і цукру. Унікальні властивості отриманої маси дозволяють робити не тільки прості цукерки, а й складні фігурки з високою деталізацією. Готовий декор з марципану можна фарбувати барвниками, вкривати кандурином, глазур'ю і декор-гелем. Марципан це універсальний інструмент в руках кондитера. З його допомогою ви можете урізноманітнити будь-який десерт, надати вишукану миндальную нотку випічці або виготовити гарну прикрасу. Крім того, марципан і мастика відмінно підходять для обтягування тортів, тому у великих кондитерських кухаря часто купують уже готову масу, щоб заощадити час і приділити більше уваги деталям.

Детальніше

Глазур для пряників та мережива

В Інтернеті можна знайти безліч прикладів красиво розмальованих пряників і печива. Кондитери-художники здатні створити справжній шедевр на їстівному полотні. В якості фарб вони використовують айсінг — це маса, в основі якої білок курячого яйця, змішаний з цукром. Її широко застосовують в кондитерському мистецтві. За допомогою білкової маси можна малювати справжні картини на поверхні десертів. У сьогоднішній статті ми дізнаємося як приготувати правильну глазур для пряників, з чого роблять їстівне мереживо для торта і як правильно з ним працювати.

Детальніше

Огляд насадок для крему

В інвентарі у професійного кондитера обов'язково знайдеться кондитерський мішок з набором спеціальних конусів з прорізами різної форми і величини. Робота з насадками для крему вимагає від кухаря певної вправності. Особливо якщо мова йде про прикрашання десертів. Це тонка, творча робота. Якість прикрашань багато в чому залежить від ваших умінь, а також від застосовуваних в роботі інструментів. Сьогодні поговоримо про кондитерські мішки і насадки, дізнаємося як правильно їх вибрати і як працювати з таким інвентарем.

Детальніше

Все про macarons

Макаронс, макаруни, макарони — багато хто бачив ці назви в інтернеті. У сьогоднішній статті ви дізнаєтеся про історію знаменитого тістечка, а також як приготувати макаруни з першого разу.

У перекладі з італійського «maccarone» означає «розчавити». Можливо це звучить дивно, проте основний інгредієнт правильних макаронс — це мигдальне борошно. Отримують його шляхом перемелювання (роздавлювання) мигдальних горіхів. Звідси і пішла назва відомого десерту. 

Дивлячись на ці повітряні печива зі спідничкою і прошарком крему здається, що немає нічого простішого аніж приготувати їх на домашній кухні. Однак макаронс — десерт підступний. Процес його приготування — це ціле мистецтво, з безліччю нюансів і тонкощів, які обов'язково слід врахувати.

Детальніше

Як правильно користуватися барвниками

Кожен кондитер хоче, щоб його десерти були і смачні, і красиві. Для створення своїх шедеврів багато кухарів використовують професійні харчові барвники для крему, тіста, шоколаду та мастики. За допомогою них можна реалізувати будь-яку фантазію і навіть створити реалістичні прикраси. Всупереч розхожій думці сучасні пігменти безпечні і не шкодять здоров'ю. Вони розроблені за спеціальною технологією і дозволяють отримувати стійкі відтінки навіть при невеликій кількості. У магазині Kondishop представлені популярні марки професійних барвників, з якими працюють імениті кондитери по всьому світу.

Детальніше

Як використовувати кондитерський шоколад

Кондитери з досвідом знають, як важливо обрати якісний шоколад для роботи. Спостерігаючи за роботою професіоналів ви могли бачити, як вони використовують в своїх рецептах шоколад крапельки. Деякі кулінари-новачки ще не знайомі з цим продуктом. Це — кулінарний шоколад, і на відміну від магазинних шоколадних плиток він і смачний, і ідеально підходить для роботи кондитера. Він добре і рівномірно плавиться, має насичений смак і аромат, прекрасно підходить для покриття тортів, створення фігурок і прикрас. 

Детальніше

Шоколад як вид мистецтва

Гарячий в'язкий напій, трюфелі, муси, суфле, глазур і шоколадні фігурки на торт своїми руками — завдяки наміснику іспанського короля Фернанду Кортесу, який завіз какао боби в Європу, сьогодні кулінари активно використовують шоколад у своїй роботі. Однак ще пару сотень років тому його могли собі дозволити виключно знатні і заможні європейці. Сьогодні купити якісний кондитерський шоколад для своїх шедеврів може будь-який кондитер.

Детальніше

Ми використовуємо файли cookie для покращення сайту для вас.Детальніше