Барвники Americolor - як правильно користуватися

Барвник Амеріколор - один з найпопулярніших на ринку. Цьому виробнику довіряють кулінари зі світовим ім'ям і прості домогосподарки, які люблять час від часу радувати близьких смачними десертами з яскравими квітами.

В нашій статті ви дізнаєтеся, наскільки небезпечні синтетичні пігменти, як розводити харчовий барвник Амеріколор і чи варто використовувати їх після закінчення терміну придатності.

Чи безпечний барвник Амеріколор

Барвники Americolor - як правильно користуватися - фото

В Інтернеті початківці кондитери не тільки цікавляться, ніж фарбують шоколад або бісквіт, але і намагаються з'ясувати чи є штучні барвники безпечними для здоров'я. Є кілька спірних аргументів проти використання синтетичних пігментів в харчових продуктах:

  1. «Вони фарбують руки ти язика, а значить, шкідливі!» Щоб зрозуміти, що це твердження як мінімум абсурдно, варто згадати, що ще може забарвлювати шкіру - шовковиця, чорниця, вишня, шпинат, буряк і т.п. Барвники Americolor при великих концентраціях можуть фарбувати шкіру і слизові, проте відтінок змивається дуже швидко.
  2. «Штучні фарбники - суцільна« хімія »!» Сода і сіль на вашій кухні - це теж «хімія». Тільки синтетичні пігменти здатні забарвити ваше блюдо в яскравий і стійкий колір. На жаль, шпинатний, морквяний і буряковий соки на таке не здатні.
  3. «Штучні фарбники від Americolor заборонили використовувати в Європі!» У ряді європейських країн діє рекомендація, яка стосується продуктів з вмістом добавки Е-127. Вона, згідно з останніми дослідженнями, при регулярному вживанні може викликати гіперактивність у дітей до 3-х років. Таку добавку містять червоні барвники, в тому числі, і з лінійки Амеріколор, але щоб дитина стала гіперактивною, їй слід регулярно вживати по кілька флакончиків пігменту.

Палітра Амеріколор - як використовувати пігменти

Барвники Americolor - як правильно користуватися - фото 1

Спосіб використання залежить від виду барвника. У лінійках представлені водо- і жиророзчинні пігменти, сухі або гелевидні. Палітра Амеріколор дуже широка, кожен кондитер знайде необхідний колір незалежно від типу барвника. Розглянемо докладніше, як користуватися даними продуктами.

  1. Гелеві. Найпопулярніший тип барвників на ринку. Ідеально підходять для фарбування тесту, кремів, марципану, карамелі, королівської глазурі та ін. Для отримання стійкого відтінку досить додати кілька крапель барвника на етапі замішування, але також допускається додавання декількох грамів, наприклад, при приготуванні Червоного оксамиту. Придбати гелеві харчові барвники можна в нашому магазині.
  2. Рідкі для аерографа. Для використання цього типу пігменту його досить залити в бак аерографа і провести фарбування поверхонь. Для світлого крему або мастики досить одного тонкого шару для отримання яскравого відтінку. Темні поверхні також успішно фарбуються, для цього може знадобитися два або більше шарів.
  3. Жиророзчинні. Амеріколор для шоколаду, глазурі, какао-масла і жирних кремів дозволяє фарбувати їх в яскраві, стійкі кольору. Додавайте пігмент на етапі замішування до отримання потрібного відтінку.
  4. Порошкоподібні. Використовуються у випадках, коли важливо зберегти структуру продукту, яка може порушитися від зайвої вологи гелевих барвників. Як пофарбувати глазур сухим барвником - вибирайте товари з позначкою «для шоколаду», вони призначені для роботи з продуктами, в яких високий вміст жирів.
  5. Фломастери. Ідеальні для розпису. Пишуть на твердих сухих поверхнях: мастика, застигла глазур, фрукти, марципан, мастика, Айсінг.

З чого роблять харчові барвники Амеріколор

Дізнатися, з чого роблять харчові барвники дуже легко - достатньо просто поглянути на етикетку. Розглянемо на прикладі гелевого барвника.

В його складі вода, цукор, сертифіковані синтетичні пігменти в різному співвідношенні, крохмаль, гуарова камедь, лимонна кислота, бензоат натрію. Для продовження терміну придатності додають мінімальну кількість консерванту. Продукція Americolor не містить алергенів (глютену, слідів арахісу і т.п.), всі товари - кошерні. Купити їх, а також інші товари з серії все для кондитера ви можете в нашому інтернет-магазині.

Як зберігати харчові барвники і чи можна їх використовувати по закінченню терміну придатності

Термін придатності гелевих харчових барвників вказують прямо на баночці. Іноді це пряма вказівка ​​до якого місяця і року можна використовувати пігмент. У деяких випадках це зазначення дати виготовлення та кількості місяців, протягом яких товар вважається придатним.

Важливо знати, як зберігати харчові барвники, щоб вони не втратили свої властивості. Виділіть для зберігання сухе темне місце, де буде підтримуватися кімнатна температура. При дотриманні таких умов харчовий барвник можна буде використовувати навіть після закінчення терміну придатності, але все ж краще фарбувати ним елементи, які не будуть вживатися в їжу.

Рекомендовані товари

Ще статті

Ми використовуємо файли cookie для покращення сайту для вас.Детальніше