Що потрібно для роботи з кремом
- Як користуватися кондитерським мішком
- Масляний і вершковий крем для кондитерського мішка
- Як робити візерунки кондитерськими насадками
- Круглі трубочки
- Різьблені трубочки
- Квітковий декор
Ну, хіба не диво ці сучасні торти і тістечка, прикрашені немов справжні витвори мистецтва? Раніше такою прикрасою могли похвалитися лише кондитерські вироби, зроблені професіоналами. Сьогодні все, що необхідно для цього, є для кожної кухонної господині. Звичайно, щоб правильно прикрасити свій твір, потрібно знати, як користуватися кондитерським мішком - головним інструментом для прикраси. Оформлений з його допомогою торт дарує естетичну насолоду. Оригінальний декор привертає увагу, виділяє серед однотипних виробів і викликає бажання спробувати.
Кожна господиня може створювати яскраві, екстравагантні або класичні візерунки кондитерськими насадками, надаючи десерту власний характер. Багато хто сумнівається: чи можна створити справжній шедевр, не маючи професійної підготовки? Так! Цим інструментом не складно користуватися, якщо трошки потренуватися і "набити руку". Якщо прагнете створювати неповторні десерти, обов'язково скористайтеся цим зручним і доступним пристосуванням. Не забувайте і про додаткові комплектуючих, що забезпечують велике розмаїття у виборі варіанту оформлення.
Як користуватися кондитерським мішком
Якщо ви наносите візерунки кондитерськими насадками, при використанні крему різних кольорів використовуються спеціальні адаптери. Вони дозволяють не змішувати кольору при поперемінному використанні формують елементів. Багаторазовий кондитерський мішок може комплектуватися 2 варіантами адаптерів, що розрізняються за розміром - великим і звичайним. Перший використовується при оформленні капкейков, він фіксується в зрізі мішка і насадки після цього змінюються дуже просто. Другий відрізняється універсальністю.
Як вставляти насадки в кондитерський мішок?
Знати це потрібно, щоб отримати бажаний результат. Дотримання простих правил дозволить дуже незвично і привабливо оформити різні кондитерські твори. Оригінальності домагаються, наприклад, своєрідно поєднуючи такі традиційні форми, як хвилі, квіти і т.п. Для цього використовуються кондитерські насадки для крему з різними формами.
Чи потрібно обрізати кондитерський мішок перед використанням і як це робити?
Край ємності обрізається, при цьому дуже важливо правильно визначити місце обрізання. Якщо використовується перехідник, надходять у такий спосіб:
-
кульок обрізається;
-
нижня частина перехідника проштовхується через отвір - різьблення повинна залишатися всередині;
-
зовні надаватися наконечник;
-
обидві частини прикручуються один до одного, затискаючи з двох сторін матеріал мішка.
Так забезпечується надійна фіксація.
Чи можна користуватися кондитерським мішком без перехідника?
Так. Для цього просто приміряйте насадку, приклавши її до кульку і відріжте в потрібному місці куточок. Вставте насадку в отвір зсередини і заповнюйте ємність.
Як мити кондитерський мішок?
Багаторазові вироби відмінно миються під проточною водою. Після того, як вони будуть просушені, їх знову можна використовувати. Одноразовий кондитерський мішок НЕ миється.
Якщо немає кондитерського мішка, як виняток можна використовувати звичайний одноразовий кульок. Це буде не так зручно, але виконати своє завдання ви зможете.
Масляний і вершковий крем для кондитерського мішка
Якщо використовується масляний крем для кондитерського мішка, врахуйте наступні моменти:
-
Ємність (вона може бути з поліетилену, силікону або тканини) потрібно заповнити наполовину і щільно закрити зверху.
-
Видавлювати масу потрібно рівномірно, не сильно натискаючи. При завершенні дії одночасно припиняють тиск і різким рухом прямо від себе відривають кінець від нанесеного візерунка. Так матеріал не буде тягнутися, залишивши лише ледь помітний язичок.
-
Шарик формується рухом вниз і - тут же - різким ривком вгору. Для правильного нанесення потрібно потренуватися.
Враховуйте температуру наноситься - в холодному вигляді він утворює рельєфну текстуру з матовою поверхнею. Варто крему нагрітися - і створюється глянсова поверхня з більш розмитими формами.
При роботі з вершковим кремом дрібні орнаменти, квіти і фігурки, витончене плетіння створюються за допомогою тонких різьблених трубочок.
Для декору зі збитих вершків і білкового крему використовуються великі різьблені трубочки.
Як робити візерунки кондитерськими насадками
Для цього використовуються насадки з наступними формами:
Круглі трубочки
-
Найменші застосовуються для точкових малюнків, дрібних орнаментів і написів.
-
Середнім діаметром відкидають меренги, створюються ніжки грибів.
-
Найбільший розмір використовується для начинки профитролей, заварних булочок, еклерів.
Різьблені трубочки
Середній розмір використовуються для створення орнаментів. Розетки формуються рухом вкруговую. Красиві хвилі видавлюються з хвилеподібним рухом кінчика - вгору-вниз.
Квітковий декор
Для нього використовуються спеціальні насадки, названі за формою створюваних кольорів, а також окремо виготовлені елементи. Також виготовляються листочки і серцевини.
Використовуючи насадку у формі зірки, врахуйте - чим більше в ній променів, тим рельєфніше буде візерунок.
При оформленні великого за розмірами десерту часто потрібно розрівняти поверхню або нанести певну фактуру. Для цього використовують спеціальні інструменти. Задумалися, який шпатель вибрати для торта? Загляньте в наш каталог і підберіть потрібні варіанти.
Навчаючись оформлення, починайте з базових варіантів. І тільки в подальшому починайте творити, керуючись власною фантазією. Це дуже цікаво!
Ще статті