Як користуватися кондитерським мішком
- Як надягати насадки на кондитерський мішок
- Правила застосування насадок
- Як малювати кондитерським мішком
- Висновки
Це відома істина - хочете створювати неповторні десерти, прикрасьте їх унікальним декором з крему. Зробити це легко і просто допоможе спеціальний інструмент - одноразові і силіконові багаторазові кондитерські мішки. Щоб досягти яскравого ефекту, потрібно знати, як користуватися кондитерським мішком, і мати достатній арсенал насадок. Тоді результат виправдає найсміливіші очікування.
Як надягати насадки на кондитерський мішок
Новачки часто задаються питанням, чи потрібно використовувати адаптер перед тим, як надягати насадки на кондитерський мішок. Це залежить від цілей застосування:
-
якщо ви використовуєте крем одного кольору, можна брати насадки без спеціального перехідника, надягаючи їх безпосередньо на зріз корнета;
-
при використанні декількох кольорів або насадок (створюється декор різної форми) потрібно задіяти адаптер.
Такі перехідники зазвичай входять в комплект в таких варіаціях:
-
стандартний - універсальний, для декору;
-
великий -для насадок, використовуваних при декоруванні капкейков.
Встановити насадку і замінити її на зафіксованому адаптере дуже просто.
Правила застосування насадок
З'ясовуючи, як правильно користуватися кондитерським мішком, необхідно перш за все ознайомитися зі спеціалізацією різних насадок. Є ряд прийомів, що дозволяють створювати красиві квіти, ефектні хвилі і інші декоративні елементи. Розглянемо їх детальніше:
Круглі трубочки дозволяють досягати таких результатів:
-
точкові малюнки, різноманітні орнаменти і написи робляться з гладких круглих трубочок з мінімальним діаметром;
-
ніжки гриба з крему або меренги відкидають з насадок із середнім діаметром;
-
заповнення профитролей і еклерів, створення заварних булочок відбувається з використанням виробів максимального діаметра.
Різьблені трубочки застосовуються для створення досить оригінальних і цікавих прикрас:
-
приладдя з маленьким діаметром дозволяють створювати витончені, деталізовані візерунки із застосуванням вершкового крему: так виходить кошикові плетіння, дрібні квіточки, витончені орнаменти;
-
середні розміри потрібні для оформлення тортів орнаментами;
-
великі - для білкового крему або збитих вершків.
Дізнайтеся, як збити вершки, щоб використовувати їх для прикраси.
Ось як працювати з кондитерським мішком для формування розеток і красивих хвиль за допомогою різьблених трубочок:
-
розетки створюються видавлюванням крему вкруговую; з декількох таких розеток виходять хвилясті стрічки;
-
хвилі створюються при піднесеному кінчика насадки прямо під час видавлювання, після чого, продовжуючи натискати, кінчик знову опускають на колишню висоту - такі рух повторюються по колу.
Квітковий декор створюється декількома способами:
-
з використанням насадок "магнолія", "троянда", "бутони" можна створити квіточки або ажурні хвилі;
-
можна створити детально пророблений квітку з листиками, для чого спочатку збирають за допомогою кондитерського гвоздика заздалегідь створені або придбані листя, потім зверху по одному приготовлені пелюстки або цілий квітка з масляного крему. Щоб створення композиції пройшло успішно, заготовки краще потримати деякий час в морозильній камері. Так вони не втратять форми при складанні.
Відмінний декор виходить при поєднанні кремових і марципанових прикрас. Для цього знадобиться марципан, рецепт якого ви також знайдете в нашому блозі.
Як малювати кондитерським мішком
Як використовувати одноразовий кондитерський мішок при декоруванні випічки:
Приготуйте крем по оптимальному для вас рецептом. Він може бути білковим або масляним.
Виберіть корнет потрібного обсягу, розгорніть краю, притримуючи рукою знизу і вивертаючи краєчки назовні. Можна занурити низ ємності у високу склянку, а верх вивернути назовні навколо його стінок.
Залишилося розмістити насадку і заправити пакетик кремовою масою. Потрібно зімкнути краю, провести рукою по пакету донизу, щоб прибрати повітряні бульбашки і змістити масу до носика. Зафіксуйте зімкнуті краю спеціальним кільцем або резинкою.
Як правильно тримати кондитерський мішок: це залежить його розмірів. Великі корнети триматися двома руками. Моделі поменше - однієї.
Як малювати кондитерським мішком: ведіть кінчик плавно, рівномірно видавлюючи крем. При завершенні роботи перестаньте натискати і різко направте кінець в напрямку від себе вздовж малюнка. При створенні об'ємної фігури проведіть кінчик трохи вниз і відразу ж різко підніміть його. Так виходить рівномірний кремовий кульку.
Висновки
Перш ніж приступати до відповідальних етапів прикраси, краще потренуватися на менш важливих виробах. Навчившись виконувати досить нескладні операції, ви зможете втілювати свої фантазії сміливіше.
Матеріали нашого блогу допомагають освоїти ази кондитерської майстерності, а також навчитися робити нові страви. Наприклад, ми розповідаємо, как приготовить макаруны, легкі французькі десерти, морозиво і різноманітну випічку.
Ще статті