Кращий магазин для кондитерів
Пошук
Телефон
Магазин 1: Святослава Хороброго, 38а
Магазин 2: Калинова, 11б

Телефон магазинe на Калиновій:

Kyivstar +38 (096) 917-06-77

cart
0
Всього товарів:
0 шт.
Сума:
0 грн.
Оформити замовлення
Ваш кошик порожній!

Як приготувати і використовувати марципан

Описувати, що таке марципан, справа невдячна, оскільки його специфічний, і в той же час дуже ніжний смак, пружну текстуру, тонкий аромат мигдалю нереально передати за допомогою слів! Кожен ласун зобов'язаний спробувати ці ласощі, а кожен кондитер - використовувати його в своїх виробах. Розповідаємо, з чого ж роблять цю дивовижну насолоду, де застосовують і як готують.

Що таке марципан: походження та способи застосування

У загальних рисах, марципан - це солодка пластична маса, приготовлена ​​із суміші цукру і подрібненого мигдалю. Коли і де вперше з'явився цей кондитерський виріб, невідомо. У смаколику чітко відчуваються східні мотиви, і це підтверджує, що батьківщиною марципану можуть бути Іран або Китай. Втім, в Європі теж борються за право бути марципанової столицею: на це звання претендують Франція, Угорщина, Італія, Іспанія, Естонія та Німеччина. Марципанові фігурки і цукерки є одним із символів європейського Різдва, незмінним атрибутом свята і вишуканим десертом на новорічному столі. У багатьох марципан асоціюється зі смаком свята. А у відомій казці Амадея Гофмана про Лускунчика фігурує цілий замок з марципану!

Безперечною перевагою марципану вважається широка сфера його застосування. Мигдально-цукрову масу застосовують в якості:

  • самостійного лакомства у вигляді круглих цукерок, печива або хліба;
  • баточніков і цукерок, покритих шоколадною глазур'ю;
  • начинки для тортів, пирогів, цукерок, тістечок;
  • об'ємних розфарбованих фігурок;
  • обтягування для тортів;
  • інгредієнта для марципанового лікеру.
Як приготувати і використовувати марципан - фото

З чого роблять марципан і його аналоги

До складу справжнього, класичного марципану входить три основних інгредієнта: мелений солодкий мигдаль, цукор (або цукрова пудра) і гіркий мигдаль (або мигдальна есенція). Додатково рецептура може включати різні ароматизатори, прянощі, цедру, какао, лікер, барвники і курячі яйця.

Для отримання оптимальної за смаком, запахом і консистенцією маси необхідно використовувати свіжий добірної мигдаль і якісні добавки, суворо дотримуватися пропорції і знати ідеальний ступінь помелу горіхів. Самостійно добитися виконання всіх цих умов не просто, тому радимо купити готову якісну кондитерську сировину в магазині Kondishop. Тут ви знайдете не тільки кондитерський марципан, але і інші необхідні кондитерові інгредієнти: шоколад, мастику, Айсінг, барвники, ароматизатори, а також різноманітні кондитерські інструменти.

Якщо ви впевнені в своїх силах і якості складових, і хочете дізнатися, як приготувати марципан для торта в домашніх умовах, нижче ми підготували для вас кілька перевірених рецептів. Але перш, ніж переходити до теми приготування, давайте дізнаємося, з чого роблять марципан, крім мигдалю.

Офіційно марципанової може іменуватися виключно мигдальна кондитерська маса. На практиці ж цю солодкість також готують зі схожих на мигдаль абрикосових або персикових кісточок. В результаті виходить аналог марципану - персіпан з кисло-солодким смаком. У мережі також є багато рецептів, як зробити марципан без мигдалю з будь-яких горіхів: арахісу, волоського, фундука, лісового. Але, як і персіпан, такий виріб не можна вважати повноцінною заміною марципану.

Як приготувати марципан з мигдального борошна

Рецептів марципану існує велика кількість, але базовими вважаються два способи, холодний і гарячий. Перш, ніж вивчати, як приготувати марципан з мигдальною борошна, необхідно приготувати цю саму муку з мигдалю. Для цього необхідно залити горіхи окропом і залишити на півгодини, після чого очистити їх від шкірки і підсушити (не смажити!) На сухій сковороді. Сухі горіхи подрібніть блендером або в кавомолці до стану манки і просійте - борошно готове!

Тепер приступимо до приготування марципану. Холодний спосіб - швидкий, простий, дозволяє зберегти максимум корисних речовин в мигдалі. Рецепт елементарний: з'єднайте 200 грам свіжозмеленого мигдалю, 200 грам цукрової пудри і 2 мл мигдалевого екстракту, змішайте все і пропустіть кілька разів через м'ясорубку. Отриману масу можна вживати як самостійний десерт або як начинку. А ось для декору і тривалого зберігання вона не підійде.

Як приготувати і використовувати марципан - фото 1

Якщо вам необхідно кондитерська сировина для прикраси тортів, тоді читайте, як приготувати марципан гарячим способом. На 1 склянку мигдального борошна візьміть 1 склянка цукрової пудри і 1/3 склянки води. Цукор і воду з'єднайте і варіть на повільному вогні до загусання, при цьому не доводьте сироп до стану карамелі! Не забираючи сироп з вогню, введіть в нього мигдалеву борошно, ретельно перемішайте і проваріть ще пару хвилин до загустіння. Остигнула масу пропускаємо через м'ясорубку і вимішуємо - повинно вийти густе тісто. Якщо воно сухувато, додайте трохи води, якщо занадто вологе - цукрової пудри. Отриману масу можна використовувати для ліплення фігурок, обтягування тортів, сформувати з неї цукерки і т.д.. Зберігати марципан, приготований гарячим способом, можна до трьох тижнів в холодильнику (в харчовій плівці або герметичному контейнері).

Рекомендовані товари

Марципан для тортів 1 кг ТМ Zeelandia - фото
Мигдальне борошно 0,5 кг Україна - фото
+
-
Арахісова Начинка - фото
+
-

Ще статті